Uw therapeut

Mijn naam is Corina Klingeman. Ik ben geboren en opgegroeid in Ridderkerk en woon momenteel met veel plezier in Rotterdam. Na een carrière in het bedrijfsleven, waarin het vooral meer hollen dan stilstaan was, ontstond de behoefte aan meer balans in het leven. Nadat ik zelf een aantal jaar geleden erg succesvol was behandeld met Acupunctuur begon de fascinatie voor de Chinese Geneeskunde. Mede omdat de interesse voor de Chinese cultuur en filosofie eigenlijk van jongs af aan al aanwezig is geweest.

Ik ging Acupunctuur studeren als hobby, maar na twee jaar was er geen weg meer terug….

Tijdens een stage in China maakte ik kennis met Tuina Therapie en werd direct geraakt. Nog tijdens de opleiding acupunctuur starte ik een opleiding Tuina Therapie en studeerde tegelijkertijd af in beide richtingen. Ik gaf mijn baan als bedrijfsleider van een installatiebedrijf op en startte mijn praktijk.

En toen begon het eigenlijk pas. Sinds 2010 volg ik als leerling van Ki-Jan Go en Dr. Mao maandelijkse supervisie voor Tuina Therapie. Ik heb een advanced bijscholing in wervel manipulaties gevold bij Dr. Mao. En ook een studie Chinese kruidengeneeskunde volgde.

Voor verder bijscholing en verdieping ga ik  regelmatig naar China (universiteit van Beijing). Daarnaast volgde ik diverse seminars – georganiseerd door Academie Bo Yi –  bij een aantal topdocenten uit China (prof. Fu Yanling, prof. Ni Qing en dr. Greta Young (Chinese kruiden), dr. Mao Degang (Tuina) en prof. Shan (Acupunctuur)).

Naast mijn passie voor Chinese geneeskunde ben ik ook gegrepen door de oosterse vechtkunst. Al bijna tien jaar train ik TaiJi (Yang-, Wu-, Chen- style) onder supervisie van Shifu Fei Baonong.

Sinds 2014 geef ik bij Academie Bo Yi les in Tuina Therapie. Vooral de eerste jaars studenten geef ik graag les, omdat het voldoening geeft om, niet alleen kennis en vaardigheden over te dragen, maar mensen voor het eerst kennis te laten maken met de schoonheid van Chinese Geneeskunde en ze op hun pad van TCM verder te brengen. 

Een volledig overzicht van studie en bijscholing